دانستنی های عمومی و شایع ترین پرسش ها در مورد کرونا ویروس جدید nCoV-2019
کرونا ویروس جدید چیست؟
دانستنی های عمومی و شایع ترین پرسش ها
nCoV-2019
تهیه شده توسط: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد – زمستان 1398
مقدمه
خانواده کروناویروس ها به عنوان یکی از علل مهم سرماخوردگی چندان در نزد جامعه بهداشت و درمان جهان جدی تلقی نمی شدند تا اینکه در سال 2002 کروناویروس سارس(SARS) به عنوان یک گونه جدید کروناویروسی از خفاش به گربه چینی منتقل شد و از آن به انسان انتقال یافت و باعث بیماری تنفسی شدید با 10 درصد کشندگی گردید. در تابستان 2003 این ویروس بطور کلی ناپدید شد.
سال 2012 کروناویروس جدیدی از طریق شترهای عربستان به انسان منتقل شد که مرس(MERS) نام گرفت. این کروناویروس با کشندگی حدود 30 درصد 7 سال است که همچنان در عربستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و پاکستان وجود دارد.
در دسامبر 2019 طغیان بیماری حاد تنفسی با کروناویروس دیگری در شهر ووهان چین شروع شد. در حال حاضر ویروس عامل این بیماری را به اختصار nCoV-2019 نامگذاری موقت نموده اند تا اطلاعات بیشتر به دست بیاید. علی رغم سرعت انتشار بالای این بیماری، درصد کشندگی کمتری نسبت به گونه های قبلی دارد.(حدود 2/5 درصد)
این بیماری هم یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان است. اما هنوز راه های انتقال، مخازن حیوانی و علائم دقیق بالینی آن مشخص نشده است و نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
علائم بیماری کرونا ویروس
علائم بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس می باشد. گزارش های اولیه ای در مورد علائم غیرتنفسی مانند تهوع، استفراغ یا اسهال وجود دارد. بسیاری از افراد طی چند روز بهبود می یابند. با این وجود، برخی افراد به ویژه کودکان، زنان باردار، افراد سالخورده یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ممکن است به یک عفونت جدی تر مانند برونشیت یا پنومونی مبتلا شوند.
درمان و واکسن
در حال حاضر واکسن و درمان مناسب برای nCoV-2019 شناخته نشده است. اما با درمان های مراقبتی ویژه در بیمارستان ها تعدادی از بیماران بهبودی یافته اند.
( تنها راه مقابله با بیماری، پیشگیری از ابتلا و رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی است. )
راه های انتقال ویروس کرونا
ویروس از طریق تماس حیوان با انسان ممکن است منتقل شود.
انتقال انسان به انسان معمولاً زمانی اتفاق می افتد که شخصی با مایعات ترشحی شخص آلوده(مثلاً قطرات سرفه) در تماس باشد. بسته به بیماری زایی ویروس، سرفه، عطسه و دست دادن می تواند سبب انتقال شود.
تماس با لوازم و اشیائی که توسط شخص آلوده لمس شده اند نیز می تواند باعث انتقال بیماری شود.
راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری
» دست های خود را به طور مکرر با آب و صابون به مدت 15-20 ثانیه یا موادضدعفونی کننده به ویژه پس از سرفه و عطسه شست و شو دهید.
» از انداختن آب دهان خود به زمین در مکان های عمومی خودداری کنید و حتماً از دستمال برای این کار استفاده کنید.
» از دستمال یکبار مصرف در هنگام سرفه و عطسه استفاده نمایید و آن را در سطل آشغال درب دار بیندازید.
» از تماس دست با چشم، بینی و دهان خودداری کنید.
» از تماس مستقیم با کسانی که نشانه هایی از علائم تنفسی دارند خودداری شود و از افراد مشکوک به بیماری 2 متر فاصله بگیرید.
» در مکان های شلوغ و دربسته از ماسک استفاده کنید.
» از تماس با حیوانات اهلی و وحشی خودداری کنید کنید.
» حتی الامکان از دست دادن، روبوسی کردن و در آغوش گرفتن خودداری کنید.
» فرآورده های حیوانی را به صورت کاملاً پخته استفاده کنید.
دانلود بروشور رنگی به صورت فایل JPG جهت چاپ
# 1846 * 780 * 🎁
# 11846 * 4 * 733 * 🎁
سلام
ممنون.